Banken blijven ondernemers ondersteunen

17/11/2017

Iedere derde vrijdag van november organiseert UNIZO “De Dag van de Ondernemer”, om ondernemerschap in de kijker te zetten.

Ondernemers zijn belangrijk in onze maatschappij. Ze creëren tewerkstelling en zorgen voor welvaart. Op deze dag wil de banksector graag bijzondere aandacht vragen voor ondernemers die er alles aan doen om hun plannen waar te maken, maar op financiële moeilijkheden stoten. Hun bankier staat klaar om hen te helpen.

Vallen en opstaan

We beseffen het niet altijd maar ondernemers zijn overal waar we gaan of staan. Een eigen zaak opstarten is voor velen dan ook het mooiste wat er is: doelstellingen behalen, bijdragen aan de economie, werkgelegenheid creëren.

Elke ondernemer heeft de bedoeling om een bloeiende zaak uit te bouwen. Dag en nacht zetten ze zich daarvoor in. Het is belangrijk dat we beseffen dat dat niet altijd van een leien dakje loopt. Zelfs de meest succesvolle ondernemers kunnen het ooit moeilijk hebben gehad. Ook ondernemers die te goeder trouw handelen, kunnen dus in de problemen komen. Denk bijvoorbeeld aan langdurige wegenwerken in de straat waardoor klanten de weg naar een bedrijf moeilijker vinden.

Praat erover met uw bankier

De banken zijn er zich van bewust dat ondernemers die het lastig hebben om hun financiële verbintenissen na te komen, die periode maar moeilijk in hun eentje kunnen overbruggen. Daarom willen we er voor hen zijn. We maken een grondige analyse van de financiële toestand en zoeken samen met hen naar een oplossing.

De bank beschikt daarvoor over heel wat opties:

  • Een aanvullende financiering
  • Een mogelijk uitstel van kapitaalaflossing
  • De verlenging van de looptijd van het krediet

Wacht niet te lang

Niet bij de pakken blijven zitten, dat is een van de dingen waar ondernemen om draait. Komt u ooit in zo een situatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankier. Hoe sneller hij op de hoogte is van eventuele problemen, hoe open en transparanter uw houding, hoe groter de kans dat hij u een oplossing op maat kan aanbieden.

Meer info

Neem zeker ook eens een kijkje op www.financieringvanondernemingen.be.

Meer over: